Skoči na glavno vsebino

V petek, 22. 9., in v soboto, 23. 9. 2023, je na šoli že drugo leto zapored potekal podjetniški startup vikend za učence od 6. do 9. razreda.

Učenci so razvijali podjetniške ideje v smislu komunikacije, ustvarjalnosti in inovativnosti – od zasnove pa vse do končnega izdelka. Nastalo je dvanajst zanimivih idej in prototipov izdelkov, kot so: SOS čevlji, ki proizvajajo elektriko (Electric step), multipraktični razporejevalec papirja, kovček za potovanja (»Fashion jes jes«), električna pasja kopel, pametna garderoba, multifunkcijska naprava Robot 3000, stol za gibalno ovirane (Mrs. Sofa), elastika za lase, v katero lahko posprvimo še ostale manjše stvari (Hairpocket), zaščitna obleka za motoriste, ki zaznava hitrost (Air moto), boksarska vreča 3000, ki vsebuje še ostale športne rekvizite, svinčnik, ki vsebuje tudi šestilo (Magic pen) in pravljice za otroke od prvega do desetega leta.

Najboljšo idejo so zasnovali Nejc. R., Goran D. in Alekstai K. Predstavili so električne SOS ČEVLJE »Electric step«.

Za najboljši nastop in najboljšo predstavitev so zaslužne šestošolke Livija S., Loren D., Julija B., Lana Č. in Vanja V., ki so predstavile NAPREDNI POTOVALNI KOVČEK »Fashion jes jes«.

V kategorijo za družbeno najbolj koristno delo pa se je uvrstil STOL ZA GIBALNO OVIRANE »Mrs. Sofa«, ki sta ga zasnovali učenki Petra K. in Lara Š.

Pohvale gredo prav vsem sodelujočim učencem za inovativnost in dobre predstavitve idej ostalim.

Vse ekipe pa lahko razvijajo svoje ideje naprej pri podjetniškem krožku in preko različnih programov, ki jih ponuja Podjetniški inkubator Perspektiva v Postojni.

Učiteljice Maja Mladenović, Ida Femc, Petra Marc in Polonca Šeško

»Aktivnosti financira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.«

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost