Skoči na glavno vsebino

V torek, 22.11.2016, nas je obiskal Napo, ki nam je v humorni igri predstavil veliko pomembnega o osnovah varnosti in zdravja pri delu osnovnošolcev. Predstava je potekala pod okriljem Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Brezplačni izobraževalni predstavi o osnovah varnosti in zdravja pri delu za osnovnošolce sta bili organizirani za učence prve in druge triade.

Učenci prve triade so v predstavi NAPO V KRALJESTVU NEVARNIH SNOVI, spoznali piktograme za označevanje nevarnih snovi in njihov pomen. Spoznali so nevarnosti, povezane z uporabo nevarnih snovi in varno rokovanje z njimi. Spoznali so tudi razloge, kdaj je potrebno uporabljati osebno varovalno opremo.

Učenci druge triade so uživali v predstavi EJ, NAPO, PAZI NA NEVARNOST, ZDRAVJE IN KAPO. Opazovali so Napota, ki je bil neroden, zato je večkrat padel ali zdrsnil na parketu. Pokazal jim je, kako se pravilno dviguje težka bremena s tal in kako se varno uporablja lestev. Spoznali so tudi, kako se pravilno ravna z ostrimi predmeti in vnetljivimi tekočinami. Napo jim je tudi pokazal, kako se varno uporablja računalnik, spoznali pa so tudi varno uporabo interneta. S humorno igro jim je odigral prizor, kako znajo biti nasilneži hudobni in kako se jih moramo ubraniti. Učenci so bili navdušeni.

Napota je spretno odigral igralec Aleš Kolar, ki je otrokom na humoren način predstavil nevarnosti, ki jim pretijo v vsakdanjem življenju. Učenci so aktivno sodelovali in mu pomagali pri predstavi. Povedali so, da so se veliko naučili in spoznali nevarnosti, o katerih doslej še niso vedeli oz. o njih sploh razmišljali.

                                                          Koordinatorka projekta Zdrave šole, mag. Nadja Černetič

20161122_105207 20161122_105252

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost