Skoči na glavno vsebino

V petek, 27. 5. 2016 smo imeli na OŠ PIVKA v obeh petih razredih naravoslovni dan Prva pomoč. Izvedli smo ga v sodelovanju z Rdečim križem, Območnim združenjem Postojna – Pivka in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje iz Kopra. Prvi dve uri sta bili bolj teoretično obarvani: pogovarjali smo se o preventivi pred poškodbami ter spoznali Rdeči križ, njegovo zgodovino, namen in načela, po katerih ta humanitarna organizacija deluje.

Učenci so se seznanili tudi s prvo pomočjo. Izvedeli so, kaj sploh je prva pomoč, kdo jo lahko nudi in zakaj je tako zelo pomembna. Sledilo je delo v zanimivih in koristnih delavnicah: prva pomoč pri poškodbah zob, pravilen položaj za nezavestnega, ustavljanje hudih krvavitev ter oživljanje (umetna masaža srca, umetno dihaje ter uporaba AED).

Dan je minil res hitro. Spoznali smo, da nuditi prvo pomoč sploh ni tako težko. Potrebno se je le opogumiti, pridobiti ustrezna znanja in nato pomagati. Občutek, ko nekomu pomagaš ali pa mu celo rešiš življenje – neprecenljiv. In nikoli ne vemo – mogoče bomo pomoč nekoč potrebovali tudi sami.

Oglej si tudi spodnjo povezavo:

Life Vest

118112

11320160527_090713108

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost