Skoči na glavno vsebino

Juhu, pa ga imamo! Čisto svoj teden namreč – TEDEN OTROKA.  Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru. Temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov.

Letošnji teden otroka poteka od 4. do 10. oktobra. Njegovo tokratno geslo je RAZIGRAN UŽIVAJ DAN, poudarek je torej na igrivosti in sproščenosti. Igra nam prebuja domišljijo in ustvarjalnost, prinaša veselje in srečo, igra nas povezuje in navdihuje. V tem času  Zveza prijateljev mladine Slovenije organizira različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji. 

Poslanico, ki je tokrat prvič v stripu, je pripravil Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa jo je Jaka Vukotič. Do nje pridete preko povezave:

https://www.zpms.si/wp-content/uploads/2021/09/ZPMS_Teden-otroka_plakat_339X480_RGB

Na naši šoli  bomo teden otroka obeležili z glasbo po željah učencev, ki se bo vrtela med glavnim odmorom, ter z  najljubšo malico po izboru učencev, ki bo dišala v petek, 8. oktobra.  

Želimo, da vam  mine teden igrivo in nagajivo, naj ga zaznamujeta prijetno druženje in otroško  veselje.

Za konec  prijazno povabljeni še k poslušanju deklamacije sedmošolke Ivane na spodnji povezavi.

https://video.arnes.si/watch/8014g3hbjl12

Članice in člani  dramskega krožka z mentoricama

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost