Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu je na Osnovni šoli Pivka deloval otroški parlament. Učenci so v obliki zasedanj in razgovorov v razrednih skupnostih in na šolskem parlamentu razpravljali o letošnji, sicer zelo aktualni temi: Duševno zdravje otrok in mladih.

Predstavniki šolskega parlamenta OŠ Pivka so se nato udeležili medobčinskega zasedanja otroških parlamentov, ki je potekalo 21. 3. 2023 na Osnovni šoli Prestranek. Tam sta mlade parlamentarce nagovorila ravnatelj OŠ Prestranek, g. Goran Uljan in župan občine Postojna, g. Igor Marentič. Učenci so predstavili delo po posameznih šolah, potem pa so bili razdeljeni v mešane skupine, kjer so debatirali o različnih vprašanjih na temo duševnega zdravja otrok in mladih. Predstavniki vseh petih šol iz občin Pivka in Postojna so nato oblikovali sklepe, ki so jih predstavili na regijskem otroškem parlamentu. Ta je potekal 29. 3. 2023 na OŠ Martina Slomška Vrhnika.

Na regijskem srečanju sta sodelovala po dva predstavnika iz vsake šole. Učenci so zbranim predstavili delo iz medobčinskih zasedaj ter sodelovali in razpravljali na delavnicah v okviru aktualne teme. Svoje delo so nato predstavili ostalim ter naprej vodili in razvijali debato na vprašanja, ki so se porajala ob predstavitvah. Na koncu so potekale še volitve predstavnikov za nacionalni otroški parlament, ki je zasedal 11. 4. 2023 v Državnem zboru v Ljubljani.

(Skupno 448 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost