Skoči na glavno vsebino

V knjižnice Osnovne šole Pivka je bila od 8. do 19. januarja postavljena na ogled razstava POT KNJIGE, ki nas kot kratka zgodba na dvanajstih plakatih, avtorja Žige X. Gombača z ilustracijami Davida Krančana popelje v svet knjige z glavnim junakom, simpatičnim knjižnim moljem. Razstava je bila postavljena na ogled učencem in učiteljem.  Z razredi je knjižničarka ob razstavi izvedla knjižnično-informacijske ure z učenci 

od 1. do 7. razreda. Najprej so poslušali zgodbo Žabec je žalosten, nato pa spremljali Knjižnega molja na razstavi, ki si je gradil svoj dom. Ob tem so se naučili kako nastane knjiga, kakšne vrste knjig poznamo, kaj je ilustracija, strip, kaj je založništvo, kje si lahko knjigo nabavimo, kako poteka promocija knjige in z njo povezane dejavnosti kot nagrade, projekti ter zakaj je pomembno branje. 

Na koncu ure so učenci  še reševali učne liste in s tem ponovili pridobljeno znanje. Učenci višjih razredov so si med odmori sami ogledali razstavo. 

Javna agencija za knjigo RS je v sodelovanju z Bralnim društvom Slovenije zasnovala tudi brošure za učence in plakate, ki so jih učiteljice obesile v razredu.  

V petek, 12. januarja nas je z obiskom razveselil pisatelj Žiga X. Gombač. V šolski telovadnici nam je pripravil zanimiv dogodek. Učenci četrtih in petih razredov so se z njim srečali prvič in so bili navdušeni. Ob pripovedovanju njegovih zgodb in opisov junakov iz knjig so uživali in mu na koncu postavljali zanimiva vprašanja. 


(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost