Skoči na glavno vsebino

V soboto, 4. 9. 2021, smo končno sprejeli kolesarje akcije Vključi srce, ki so se že prejšnji dan podali na pot od Ptuja do morja.

Akcija Vključi srce je del projekta Evropskega socialnega sklada »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje«, ki ga financirata Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad. Sodelujoče ustanove projekta so Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka (pobudniki akcije), Osnovna šola Stanka Vraza, Društvo Sožitje Ptuj, Osnovna šola Minke Namestnik – Sonje, Osnovna šola Glazija, Osnovna šola 27. julij Kamnik, CIRIUS Kamnik, Osnovna šola Ivana Cankarja, Osnovna šola Pivka, Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož in Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin.

Namen akcije je   zbrati čim več sredstev za tiste otroke s posebnimi potrebami, ki so se tudi zaradi trenutnih epidemičnih razmer znašli v socialni stiski.  Ambasadorka akcije je igralka Urška Vučak Markež, promocijski spot si lahko še vedno ogledate na naši spletni  strani.

Kolesarjem iz Ptuja so se pri Selcah pridružili tudi naši učenci z učiteljema Juretom in Evo ter tako podprli omenjeno akcijo. Pred Krpanovim domom so jih sprejeli predsednik trške skupnosti Ernest Margon, pomočnica ravnateljice in ravnateljica. Po osvežitvi in kratkem klepetu so nadaljevali pot proti Portorožu in tako uspešno prekolesarili 297 km dolgo pot.

Vabljeni, če seveda  lahko, da do  30. septembra darujete tudi vi s poslanim SMS sporočilom na KOLO5 na 1919.

Fotografije – Bor Šajn

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost