Skoči na glavno vsebino

Nekaj manj kot 21.000 prvošolcev je danes prvič prestopilo prag osnovnih šol v Sloveniji. Med njimi je tudi 40 učencev, ki bodo obiskovali OŠ Pivka, od tega bosta dva učenca 1. razred obiskovala na podružnični šoli v Šmihelu.

Veselje, sreča, napetost, ponos in tudi strah so bili ob vstopu v šolo današnji spremljevalci otrok, njihovih staršev, pa tudi učiteljic in ravnateljice.

Sprejem pa ne bi bil popoln brez krajšega kulturnega programa, ki  je razkril, kako pisano je osnovnošolsko življenje. Zaplesale so male poskočne Pikice, predstavil se je otroški pevski zbor, slišali pa smo tudi deklamacijo pesmi, katere avtorica je učenka naše šole.

Prvošolce je obiskal in nagovoril literarni junak Martin Krpan, ki se je hudomušno spomnil svojega vstopa v prvi razred in otrokom dal kar nekaj koristnih in zanimivih nasvetov.

Učence in starše je nato nagovorila gospa ravnateljica OŠ Pivka Nadja Černetič in jim v svojem govoru namenila spodbudne besede ter jih seznanila s pomembnimi informacijami. 

Nato sta prvošolce pozdravila še gospod župan Robert Smrdelj in gospod Ernest Margon iz Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Ob zaključku prireditve so novopečeni prvošolčki z mentorico šolske skupnosti in šolskega parlamenta svečano dali zaobljubo, da se bodo pridno učili.  Tako so  bili  slovesno sprejeti v šolsko skupnost.

Solze sreče, nasmeške in ponos je bilo mogoče opaziti na obrazih staršev, ko se je odvilo zadnje dejanje – skok prek okrašenega šolskega praga, ogromna slastna lizika in knjiga v roki, rumena rutica okrog vratu in fotografiranje v spomin na prvi šolski dan.

Dobrodošli, prvošolci!

                                                                        Učiteljice prvih razredov

(Skupno 404 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost