Skoči na glavno vsebino

Ko se približa konec šolskega leta, postanejo najboljši pevci naše šole nestrpni. Počitnice namreč prinesejo s seboj posebno darilo – Slovenski otroški zbor. To je projektni zbor, ki se konec junija zbere v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Pevci z vseh koncev Slovenije pod vodstvom dirigenta in skladatelja Damjana Močnika teden dni prepevajo tako zagnano, da pripravijo samostojni koncert. Izvedejo ga dvakrat: v izbranem slovenskem kraju – letos je bilo to Velesovo – in v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

Letos je v zboru sodelovalo sto pevcev. Med njimi je bilo dvanajst Pivčanov, ki so uspeli opraviti avdicijo: Metka Brezec, Nana Čelhar, Ana Dekleva, Luka Dekleva, Neža Penko, Tjaž Penko, Vid Penko, Anja Sotlar, Tine Sotlar, Žiga Šorc, Lara Vadnjal in Iza Zafred.

Posebnost letošnjega druženja je, da se bodo pevci ponovno zbrali v mesecu oktobru in ponovili letošnji koncertni program v okviru Vokalnega abonmaja Slovenske Filharmonije, kar bo zanje posebna čast in nepozabno doživetje.

Damjana Morel

IMG_2865 IMG_2866

(Skupno 591 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost