Skoči na glavno vsebino

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 izdala sklep, da se bo od ponedeljka, 9. 11. 2020, dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo NA DALJAVO.

Učitelji bodo izvajali obvezni in razširjeni program. Na daljavo se lahko izvajajo tudi dnevi dejavnosti.  V tem času pa se ne  izvaja  ekskurzij, plavalnega tečaja in  kolesarskega izpita.

1. Izhodišče izobraževanja na daljavo bo za 1. triletje  pošiljanje gradiv staršem preko eAsistenta, za učence 2. in 3. triletje pa šolska spletna stran https://ospivka6.splet.arnes.si.  Komunikacija med učenci in učitelji bo potekala  preko kanalov v eAsistentu. Uporabljale  se bodo tudi spletne učilnice eAsistenta in videokonference Arnes Zoom.

2. V tem času se bo skladno z zmožnostmi izvajala tudi dodatna strokovna pomoč in pomoč učencem priseljencem.

3. Ker je za uspešno učenje pomembna odzivnost učencev, bomo to,  kot  informacijo za vas starše, spremljali tudi v dnevniku oddelka. Ob koncu tedna bo učitelj  označil neodzivne učence kot manjkajoče –  to odsotnost bo razrednik označil kot opravičeno.

4. V tem času bodo učitelji tudi preverjali in ocenjevali znanje.

5.  V kolikor učenec ne bi mogel izpolniti danih nalog zaradi tehničnih težav, to čim prej sporočite učitelju. Težave čim bolj natančno opišite (npr. brez interneta, računalnik se je pokvaril ipd. …)

6. Obveščanje staršev bo potekalo preko obvestil na spletni strani OŠ Pivka in preko sporočil v  eAsistentu.

7.  Sodelovanje s starši v času  pouka na daljavo  bo potekalo  v času dopoldanskih in popoldanskih govorilnih ur po predhodni najavi samo preko videokonference Arnes Zoom. Naslednja popoldanska govorilna ura bo 16. 11. 2020.

O novih informacijah vas bomo obveščali sproti.

Vzpodbujajte učence k rednemu in čim bolj samostojnemu delu.

Vse dobro!                                                               Vodstvo šole

  • POSLOVNI ČAS ŠOLE: 7.00 – 15.00
  • URADNE URE: 7.00 – 10.00
  • KONTAKT:  05 757 80 40 , 041 342 911,  tajnistvo@os-pivka.si
(Skupno 4.826 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost