Skoči na glavno vsebino

Navdušeni, veseli in polni novih spoznanj so se 23. septembra iz Višnjana vrnili štirje učenci in njihova spremljevalka učiteljica Mateja Mezgec Pirjevec, kjer so v okviru Erasmus+ projekta preživeli teden dni skupaj s sovrstniki iz sedmih evropskih držav.

Kot sam naslov STAR SCHOOL namiguje, so preko observatorija od blizu spoznali naše in druga osončja ter še ne raziskovana vesoljska telesa in njihove fenomene. Kot pravi znanstveniki so delali preizkuse v laboratoriju in izdelali magnometer. Šli so na ekskurzijo na obalo in preučili morsko življenje in kulture ter pripravili predstavitve o njihovem delu. Od blizu so tudi spoznali zgodovinsko pomembna mesteca, Višnjan, Poreč, sv Lovreč, Kaštel in Pazin. Srečanje v Višnjanu je še en dokaz o pomembnosti sodelovanja med mladimi iz različnih držav, saj s tem ne spoznajo samo kulturo kraja, kjer so, ampak tudi raznolikost evropskih narodov.

Utrinke srečanja si oglejte na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=uQxnRVrDv9A   ki ga je pripravil koordinator projeka, Ian Kell.

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost