Skoči na glavno vsebino

35 učencev  6., 7. in 8. razredov iz OŠ Pivka in OŠ Košana se je 24. in 26. 9. udeležilo »Startup« vikenda na Osnovni šoli v Košani. Po skupinah so razvijali  podjetniške veščine – od ideje do končnega produkta, ki bi ga lahko kupili potrošniki.

Nastalo je precej inovacij, in sicer pametni smetnjak, masažni nahrbtnik, flaška »praška«, grelni lonček na baterije »Nevercold«, blazina, uporabna na vodi in snegu (Two bob) ter računalniška igrica za lažjo uporabo kuhinjskih pripomočkov.

Predstavitve so učenci zapisali na plakatih in računalniških predstavitvah ter oblikovali prototipe za končne izdelke. Oblikovali so tudi ceno, starostno skupino kupcev in predvideli, iz katerih materialov bi bil izdelek narejen.

Najbolj inovativni izdelek in hkrati tudi predstavitev v kategoriji za najboljšo kratko predstavitev kupcem je bil MASAŽNI NAHRBTNIK, ki so ga zasnovale naše sedmošolke Alena T., Nina Č., Nina R. in Zarja C.

V kategorijo za najboljše družbeno koristno delo pa se je uvrstil PAMETNI SMETNJAK, ki so ga zasnovali prav tako naši učenci – osmošolci Žiga T., Januš Š. in Sara L.

Prvo mesto v kategoriji za najhitrejši razvoj ideje od danes do jutri pa je dosegel ELEKTRONSKI MEŠALNIK, katerega idejo so razvili učenci Osnovne šole Košana.

Vse ekipe se bodo udeležile regijskega tekmovanja. Ostale ekipe pa lahko razvijajo svoje ideje naprej preko različnih programov, ki jih ponuja Podjetniški inkubator Perspektiva. Pohvale gredo prav vsem sodelujočim učencem za inovativnost in dobre predstavitve idej ostalim.

Učiteljici Ida Femc in Maja Mladenović

»Aktivnosti financira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.«

(Skupno 374 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost