Skoči na glavno vsebino

V soboto, 11. novembra 2017, je na naši šoli potekalo 29. regijsko tekmovanje Mladina in gore za Primorsko, Notranjsko in Posočje, ki se ga je udeležilo 11 ekip.

Kulturni program se je začel s planinsko himno, ki jo je zapela pevska skupina OŠ Pivka pod vodstvom zborovodkinje Damjane Morel. Tekmovalce so pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje  ravnateljica OŠ Pivka gospa Alenka Tomšič, predsednica PD Postojna gospa Neva Šemrov in predstavnik Občine Pivka gospod Ernest Margon.  Za sproščeno vzdušje sta poskrbeli povezovalki programa Lara in Lana ter člani dramskega krožka z veselo in hudomušno Piko Nogavičko.

Med družabnim delom so se tekmovalci in njihovi mentorji v spremstvu vodnikov PD Postojna povzpeli tudi na Primož in si ogledali rove iz prve svetovne vojne.

Mladi tekmovalci so v učilnicah pisali test  in pokazali svoje gorniško znanje. Na državno tekmovanje so se uvrstile ekipe, ki so dosegle vsaj 65 točk.  Vodja tekmovanja, gospa Brigita Čeh je pohvalila vse tekmovalce. Šest ekip se bo udeležilo državnega tekmovanja, ki bo 20. januarja 2017 v Trzinu. Med njimi bo tudi ekipa naše šole – Planinski avstrolopitki. V ekipi so tekmovali: Jakob Marcel Del Piero, Žan Fatur,  Jan Janjić in Domen Požar.

Veliko planinskega znanja so pokazala tudi dekleta Lana Janjić, Tea Šabec, Lana Šrimpf in Lara Vadnjal.

Vsem tekmovalcem čestitamo.

(Skupno 522 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost