Skoči na glavno vsebino

Med  25. 10. in 7. 11. 2022 je naša šola sodelovala v akciji TOM telefon®»TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE

Vseslovenska akcija, s katero obeležujemo mednarodni dan otroških telefonov, se je pričela dne 17. 5. 2022.

Na šolo je tako pripotoval Tom nahrbtnik, ki je v tem času obiskal prav vsak oddelek od 4. – 9. razreda. Med šolsko uro so učenci podrobneje spoznali dejavnosti in načine komuniciranja s TOM telefonom®, potem pa je bila izvedena delavnica, med katero so učenci razmislili ter na »listke« anonimno zapisali vprašanja ali tematike, o katerih se ne morejo ali ne želijo pogovoriti s starši. Le te so nato prepognili in oddali v škatlo, ki je bila v TOM nahrbtniku. »Listke« smo nato poslali na sedež Zveze prijateljev mladine Slovenije, kjer jih bodo strokovnjaki pregledali in uporabili za to, da bodo v prihodnje še več razmišljali in pisali članke na svoji spletni strani o temah in vprašanjih, ki mlade najbolj pogosto pestijo.

V TOM nahrbtniku pa smo lahko našli tudi zvezek, v katerega je vsak razred zapisal svojo razlago TOM-ovega slogana »Odgovor je pogovor®«. Nekaj izdelkov, ki so ob tem nastali, si lahko ogledate na priloženih fotografijah.

Z akcijo želita TOM telefon® in Zveza prijateljev mladine Slovenije® sporočiti, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor. V ta namen TOM nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje osnovne šole. TOM nahrbtnik je učence Osnovne šole Pivka opomnil, da lahko anonimno in brezplačno kontaktirajo TOM vsakič, ko imajo vprašanje ali potrebujejo pogovor.

Zaključek akcije je 20. 11. 2022 na rojstni dan TOM telefona®.

Tanja Stavanja

(Skupno 380 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost