Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci in učenke,

da začnemo dan z zajtrkom, je za naše zdravje zelo pomembno, saj nas napolni z energijo in hranilnimi snovmi, ki jih potrebujemo za učenje in delo preko celega dneva.  Dobro je, da izberemo živila, ki so našemu organizmu koristna, nas varujejo pred boleznimi in dajejo moč za vsakodnevna opravila.

Vsako leto v ta namen tretji teden v novembru beležimo Dan slovenske hrane in Slovenski tradicionalni zajtrk. Letos ga obeležujemo že deseto leto zapored.

Vabljeni ste, da si v petek, 20. 11. 2020, pripravite za zajtrk kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Poskusite izbirati med živili, ki so pridelana v Sloveniji.

To je eden izmed zajtrkov, ki so jih včasih pogosto zajtrkovali. V priponki si lahko ogledate še nekaj predlogov, ki jih lahko uporabite v naslednjih dneh za pripravo zajtrka. Prav tako pa si poglejte predstavitev Spoznajmo svet čebel, teh čudovitih žuželk, brez katerih ne bi bilo medu.

Vabljeni ste, da fotografije priprave zajtrka pošljete svojim razrednikom. Mlajši učenci zajtrk lahko tudi narišete!

LETOŠNJI PLAKAT TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA

(Skupno 270 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost