Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in vsi zaposleni!

V povezavi s potrjeno okuženimi v občini Pivka, vam sporočamo, da so vsi bližnji stiki okuženih dobili navodila in ukrepe epidemiologa.

V kolikor vas epidemiolog ni kontaktiral,  pomeni, da vi in vaši otroci niste bili  neposredno ogroženi za okužbo ali prenos virusa. Večja kužnost se pri osebah razvije šele, ko nastopijo znaki bolezni. V tem primeru epidemiolog odredi ustrezne ukrepe  pri osebah, ki so bile z obolelim v stiku, kar  za vas v primeru obolele učiteljice, ki v času dela na šoli ni imela znakov okužbe, ne velja in zato ukrepov epidemiologa niste prejeli.

Upoštevati morate vsa navodila, ki veljajo za vse občane:

–          Ostanite doma.

–          V primerih nujnega odhoda v lekarno ali trgovino upoštevaje razdaljo 1,5 m.

–          V primeru, da se pojavijo znaki bolezni (vročina, kašljanje, težko dihanje, bolečine v mišicah) nemudoma pokličete svojega osebnega zdravnika ali   dežurnega zdravnika, ki vam bo dal navodila.

–         Ostati doma ne pomeni družiti se s sorodniki, predvsem pa velja stroga izolacija za vse starostnike, kar pomeni NIČ obiskov dedkov in babic in čim več kontaktov po telefonu in drugih medijih.

Srečno! Ostanite zdravi!

Poveljnik CZ Občine PIVKA: Jože Morel

ZD Postojna: Prim. Irena Vatovec

Ravnateljica OŠ Pivka: Alenka Tomšič

—————————————————————————————————————————————————————-

Pojasnilo epidemiologa Nacionalnega inštituta za javno zdravje v povezavi z potrjeno okuženimi v občini Pivka

V povezavi s potrjeno okuženimi v občini Pivka vam sporočamo, da so vsi visoko rizični tesni stiki in ostali tesni stiki okuženih, pri katerih je bil potrjen nov koronavirus, dobili ustrezna navodila s stani epidemiološke službe NIJZ. Za visoko rizične tesne kontakte je bila tudi odrejena karantena s strani ministra za zdravje.

Upoštevati morate vsa navodila, ki veljajo za vse občane.

  • Ostanite doma
  • V primerih nujnega odhoda v lekarno ali trgovino upoštevaje razdaljo 1,5 m
  • V primeru, da se pojavijo znaki akutne okužbe dihal (vročina, kašljanje, težko dihanje, bolečine v mišicah) nemudoma pokličite svojega osebnega zdravnika ali dežurnega zdravnika, ki bo dal ustrezna navodila.

Predvsem pa velja stroga izolacija za vse starostnike, kar pomeni NIČ obiskov dedkov in babic in čim več kontaktov po telefonu in drugih medijih.

Boris Kopilovič, epidemiolog Nacionalnega inštituta za javno zdravje

https://www.pivka.si/objava/250841

(Skupno 511 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost