Skoči na glavno vsebino

V Žalcu so se z dnevom športa mladih zaključila letošnja finalna tekmovanja osnovnošolcev v atletiki in ulični košarki 3×3. Učenci in učenke so bili v zadnjem mesecu zelo aktivni. Na stadionu v Pivki smo organizirali občinsko atletsko prvenstvo za otroke od 6. do 9. razreda. Tekmovanja se je udeležilo preko 250 otrok OŠ Pivka in OŠ Košana.

Maloštevilčna ekipa najboljših atletov je nastopila na področnem prvenstvu v Ljubljani z odličnimi rezultati so se kar trije učenci uvrstili na državno prvenstvo (med 24 najboljših v disciplini v Sloveniji), kjer je Vita B. (st. deklica) na teku na 60m osvojila 23. mesto (8.42), Tim N. (st. dečki) na teku 60m 17. mesto (7.68), najboljši dosežek pa je uspel Domnu G. (ml. dečki) na 300m. Z rezultatom 44.27 je osvojil 11. mesto v Sloveniji.

V Žalcu je nastopila tudi ekipa košarkarjev, ki se je s področnega prvenstva (3. mesto) uspela uvrstiti na državno (med 16 najboljših ekip v Sloveniji). Za ekipo OŠ Pivka so nastopili: Jan J., Rok M. T., Daniel C. in Maks D. Po treh minimalnih porazih proti ekipam iz Ljubljane, Kranja in Celja smo na koncu osvojili solidno 13. mesto.Vsem mladim športnikom prijetne in aktivne počitnice!

Čeligoj Miran

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost