Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Raziskave Svetovne zdravstvene organizacije o dejavnikih tveganja kažejo, da je sedeči način življenja eden od desetih glavnih vzrokov za bolezni  na svetu. Raziskave v Sloveniji so pokazale, da se pomemben delež odraslih in mladih premalo giblje in ukvarja s športom. Redno in zadostno gibanje je še posebej pomembno pri otrocih in mladostnikih, saj vpliva na njihov celostni razvoj, zato smo v  svojo sredino povabili priznanega predavatelja prof. dr. Janka Strela, ki je  s svojim strokovnim in pedagoškim delom začrtal prelomne smernice na področju športne vzgoje tako na svetovni kot nacionalni ravni.

Predstavil nam bo  analizo telesnega in gibalnega razvoja učencev in učenk v zadnjih 25.letih v Sloveniji in še posebej na naši OŠ, povezanost gibalnega razvoja učenk in učencev z zdravjem in učno uspešnostjo ter vlogo staršev, šole in lokalnega okolja pri vzpodbujanju telesnega in gibalnega razvoja učencev in učenk.

Predstavitev bo v ponedeljek, 17. 10. 2016, ob 16.30 v avli šole. Po predavanju sledi letošnja prva popoldanska govorilna ura.

 

Lepo vabljeni!                                                                                                                Vodstvo šole

 

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost