Skoči na glavno vsebino

»Prijateljstvo« smo poimenovali letošnjo zaključno prireditev, ki so jo pripravili učenci in učitelji OŠ Pivka ob zaključku šolskega leta ter ob 27. obletnici državnosti.

Začeli smo s pesmijo, Veselo otroško  v izvedbi otroškega pevskega zbora in pesmijo Čudovit je ta svet, ki jo je zapel Mladinski pevski zbor. Voditelja  prireditve Jan in Larisa sta s svojo sproščenostjo in zabavnim dialogom »prijateljsko povezovala« program. Poskočne Pike in Pikice so se nam predstavile kar s štirimi točkami. Tretješolci so nas s pesmijo in plesom Urca opozorili, kako čas hitro teče, tretješolke pa so nam povedale, kaj pomeni biti prijatelj. Pesem o prijateljstvu so zapele nadebudne učenke 7. in 8. razreda. Učenci, ki so obiskovali glasbeni krožek, so predstavili tri kratke pesmice o živalih. O živalih so zgodbico v angleškem jeziku povedali tudi drugošolci, angleško so tudi zapeli in zaplesali ter recitirali. »Prijateljstvo se prijateljev dotika« sta šestošolki s prelepo recitacijo še enkrat poudarili, kako pomembno je prijateljstvo, prvošolci pa so zaplesali in zapeli, kako graditi prijateljstvo že od malih nog.

Posebno presenečenje je bila modna revija osmošolk, ki so se po modni pisti sprehodile v oblačilih iz odpadnega materiala in tako opozorile na skrb za naše okolje.

Zadnji  del prireditve je bil domovinsko obarvan. Četrtošolci so razmišljali o Sloveniji in nam zaupali, zakaj jo imajo radi. Članice učiteljskega pevskega zbora so zbrane navdušile s pesmijo Slovenija, od kod lepote tvoje.

V zaključnem delu je o dogajanju v minulem šolskem letu spregovorila ravnateljica Alenka Tomšič, ki je na koncu učencem in učiteljem čestitala za uspešno opravljeno delo in vsem zaželela prijetne počitnice.

Iskreno se zahvaljujemo  za vse dobrodelne prispevke za šolski sklad, ki se jih je nabralo za 482,10 eur.

Kristina Rojc in Tadeja Kaluža

(Skupno 677 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost