Skoči na glavno vsebino

Zdravje vseh nas je na prvem mestu. Še vedno je na pohodu ”zlobni virus”, ki nam preprečuje normalno življenje.

Še zlasti sedaj, ko nam je marsikaj odvzeto, je potrebno skrbeti, da se dobro počutimo. Uživanje zadostne količine sadja in zelenjave ugodno vpliva na naše telo, saj vsebujejo vse potrebne vitamine in minerale, ki nam omogočajo, da ostanemo zdravi. Mleko in mlečni izdelki imajo visoko hranilno vrednost, vsebujejo cel spekter esencialnih aminokislin in imajo ključno vlogo pri zagotavljanju zadostne količine kalcija, ki prispeva k izgradnji kosti.

Ravno v ta namen so učenci pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane ponovno ustvarjali oziroma pripravljali obroke, tokrat so si pripravili zdrav zajtrk. Izbirali so med dvema jedilnikoma. Pripravljali so si poširana jajca, za katere tehnika ni tako zelo enostavna, vendar s pravimi triki le-ta uspejo ter sadno jogurtov zajtrk, ki so si ga lahko popestrili z malo kosmiči in žličko medu.

Seveda pa le zdrava in uravnotežena prehrana ni dovolj. Vsakodnevno gibanje v naravi ali pa doma nam omogoča, da naše telo ostane v telesni formi. Z enourno telovadbo dnevno omogočimo našim možganom, da se sprostijo in ponovno zadihajo.

Poširana jajca
All-focus
Sadno-jogurtov zajtrk
(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost